Қысым пеші ARSHIA 6 литр (Германия)

№263425
Создано: 17 қараша 2023
Адрес:
Қысымды пешті ас үй аспаптарының ішінде турбомашина деп атауға болады.Ол тағамды тезірек және жұмсақ пісіреді; кәдімгі кастрюльге қарағанда. Бірақ неге? Пісіру уақытын азайтуға не көмектеседі? Ал бумен өңдеу кезінде өнімдерде витаминдер мен қоректік заттар көбірек сақталатыны рас па? стандартты пісірумен салыстырғанда «Ыдыстағы қысым ыдысты жылдам пісіру үшін шешуші болып табылады»; - деп түсіндіреді Кобленц-Ландау университетінің Тамақтану және тұтынушыларды оқыту департаментінен Михаэла Шлих Қысымды пештің клапаны Қысымды пештің клапаны Қысымды пештің клапаны судың булану мүмкіндігін болдырмайды; пісіру кезінде пайда болады. Суды ыдыстың ішінде ұстау арқылы бірдей қысымға қол жеткізіледі; 10 метр тереңдікке сүңгу кезіндегідей «Жоғары қысым көкөністер мен басқа да тағамдардың молекулаларына әсер етіп, оларды тезірек жұмсартады»; - дейді Шлих.Бірақ бұл молекулаларды бұзбайды - бұл көкөністерді шырышты етеді. Оның орнына қысым молекулалар мен тіндердің құрылымын әлсіретеді; деп түсіндіреді сарапшы. Кейбір ингредиенттер; мысалы, крахмал; пішінді оңай өзгерту; соның арқасында тағам тезірек піседі Жоғары қысым ыдыстағы температураны да өзгертеді. Қалыпты жағдайда су 100 градус Цельсийде қайнайды және одан кейін қыза алмайды. Қысым жоғарылаған сайын суды қайнату үшін көбірек жылу қажет. Ал суды қайнату үшін; қысымды пештегі температура 110-дан 116 градусқа дейін болуы керек; яғни қысымды пеште пісіру ыстық жағдайда жүреді; кәдімгі пісіруге қарағанда ыстық су буы жылуды өнімдерге тиімдірек береді; құрғақ ауаға қарағанда, оны тексеру оңай; егер сіз қолыңызды 100 градусқа дейін қыздырылған құрғақ пешке салсаңыз; содан кейін оны қайнаған суға арналған табаның үстіне ұстаңыз: пештегі ауа жағымды жылы болады; және су буы соншалықты ыстық болады; күйдіруі мүмкін. Жоғары қысым мен температура су буымен бірге тағамды тез дайындауға қажетті жағдай жасайды «Тағамның мөлшеріне байланысты уақытты үнемдеу 30-дан 50 пайызға дейін болады»; - деп түсіндіреді Шлих.Дәрумендер қысым мен ыстыққа қарамастан сақталады.Бірақ қысымды пеште ыстық болса; Витаминдер жойылып бара жатыр ма? Немесе шынында да; тағамды дайындаудың бұл әдісі қоректік заттарға жұмсақ болады ма? «Иә; Бұл дұрыс»; - деп жауап береді Шлих.Жоғары қысымда пісіру процесі өнімдерге аз зиян келтіреді: олар суда жатпайды; және бумен өңделеді. «Орнына; сорпаға жоғалып кету; суда еритін В және С дәрумендері зиянсыз қалады»; – дейді Шлих.Одан басқа; Пісіру басталған кезде барлық оттегі қысымды пеш клапаны арқылы шығады. Ол су буының тығыздалуымен ығыстырылады. Оттегінің әсері көптеген витаминдерді зақымдайды; оның ішінде С дәрумені; олар жай ғана ыдырайды. Олар қысымды пештің оттегісіз дерлік атмосферасында сақталады. Әзірге; Брокколиді кәдімгі пісіру С дәруменінің 90 пайызын жояды; қысымды пеште пісіргенде бұл витаминнің 50 пайыздан астамы сақталады Майда еритін бета-каротин А жағдайында; сәбізде бар; басқа әсер іске қосылады: жоғары қысым бұл провитаминді өсімдік жасушаларынан шығарады; оны бізге қолжетімді ету.«Қысымды пеште пісіргеннен кейін сәбізде бета-каротин одан да көп болады; шикі түрінде қарағанда»; – дейді Шлих. Бұл В1 витаминіне де қатысты; ол картопта кездеседі.
№263425
Создано: 17 қараша 2023
noname
Был онлайн 30 қараша 2023 11:27
Зарегистрируйтесь или авторизуйтесь чтобы оставить комментарий.
noname
Был онлайн 30 қараша 2023 11:27
Бұл жарнаманы көбірек адамдар көргенін қалайсыз ба?
Продвинуть объявление