Ет пен сүйек ұны

№218858
Создано: 17 маусым 2022
Ет пен сүйек ұны  Астана - изображение 1
Адрес: Астана, Қазақстан
Құны 1 кг үшін 350 теңге. ағаш өңдеу зауыты кемеңгерұлы 97 Ет-сүйек ұны – жануар текті ақуызды жем. Бұл макроэлементтердің жақсы көзі: кальцийде 6,5-11,6%, фосфор 3,3-5,9%, натрий 1,5-1,6%. Оның құрамында бірқатар пайдалы биологиялық белсенді заттар бар. Құрамы мен тағамдық құндылығы шикізаттың түріне байланысты өзгереді. Бірінші сортты ұнда ылғалдылығы 9%, май 11%, күлі 28%, ақуыз 50% кем емес. 1 кг ұнда шамамен 0,8 азықтық бірлік және 320 г жуық қорытылатын ақуыз болады. Ет және сүйек ұны жоғары тағамдық құндылыққа ие және оның табиғи түрінде де, мал азығын өндіру үшін премикс ретінде де қолданылады. Қатерлі ет пен сүйек ұнында майдың қышқылдық мәні 25 мгKOH/г, майдың асқын тотығы – 0,5% Дж (42 ммоль/кг) аспауы керек. Ет пен сүйек ұны В1 дәрумендерінің жақсы көзі болып табылады, әсіресе: рибофлавин, холин, никотин қышқылы, кобаламин. Оның құрамында асқазан-ішек жолынан ішек өсу факторы, күлде болатын өсу факторы Акерман факторы сияқты кейбір анықталмаған экстрактивті пайдалы факторлар бар. Зат алмасуда маңызды рөл атқаратын кейбір қосылыстар бұлшықет тінімен бірге ет және сүйек ұнына өтеді. Олар: аденозинтрифосфаты (АТФ), креатин (креатинфосфат ретінде), глутамин және глутамин қышқылы. Бұлшықет тінінің құрамындағы бос глютамин қышқылы Н2 тобының тасымалдаушысы болып табылады. Оның жетіспеушілігімен синтетикалық аминқышқылдарымен қоректенетін тауықтарда өсу депрессиясы пайда болуы мүмкін. Басқа өсуді ынталандыратын және реттейтін метаболикалық процестер: өт қышқылдары, карнитин, пигменттер, серотонин, өсу гормоны, глюкокортикоидты гормондар, тироксин және басқалары ет пен сүйек ұнына кіреді: гипофиз, қалқанша және қалқанша маңы бездері, аналық бездер, аталық бездер, асқазанның шырышты қабаты, арқа және бас миы, күйіс қайыратын жануарлардың абомасумы, паренхималық мүшелер (өкпе, көкбауыр, бүйрек, бауыр). КӨРСЕТКІШТЕР Ет-сүйек ұны құстарға, шошқаларға жем ретінде және жас малдардың азығын байыту үшін, ауыл шаруашылығы жануарларын, ірі қара малды, құс пен балықты бордақылау үшін қолданылады. Ет және сүйек ұнын қосу жемнің өнімділігін арттыруға, оны ақуыздармен, пайдалы аминқышқылдарымен, витаминдермен, азықтық минералдармен байытып, олардың тағамдық құндылығын арттыруға мүмкіндік береді. Сонымен қатар, ол метаболизмді қалыпқа келтіруге көмектеседі және жемнің тағамдық қасиеттерін арттырады. Оң әсері Ет-сүйек ұнынан жасалған ұн: Бройлер тауықтары: 1. Тамақтың тез өсуі және жеңіл сіңімділігі өнімнің өзіндік құнының төмендеуіне әкеледі. 2. Иммундық қорғаныстың жоғарылауы және аурудан, соның ішінде вакцинациядан туындаған өсудің азаюы 3. Дәстүрлі медициналық тағамдық қоспаларға қажеттіліктің болмауына байланысты жақсы нәтижелер. 4. Жүйке жүйесі мен сүйек тінінің жақсы дамуы т.б. 5. Сепсис, суық тию, целлюлит және т.б. туындаған қаңқа деформацияларынан аз жоғалту.
№218858
Создано: 17 маусым 2022
noname
Был онлайн 30 қараша 2023 11:27
Зарегистрируйтесь или авторизуйтесь чтобы оставить комментарий.
noname
Был онлайн 30 қараша 2023 11:27
Бұл жарнаманы көбірек адамдар көргенін қалайсыз ба?
Продвинуть объявление